0322 232 62 66
info@femtargida.com
Şube : Toros Mahallesi Ali Sepici Bulvari 78073 Sk. No:16/1 Çukurova/ADANA
Femtar Gıda olarak, sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalara büyük önem veriyoruz. Geleceğe yönelik sağlam ve sürdürülebilir adımlar atarak, hem çevreyi korumayı hem de sizlere kaliteli ürünler sunmayı amaçlıyoruz.
Kalite ve gıda güvenliği konusundaki taahhüdümüzle, ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Femtar Gıda olarak, yüksek kalite standartlarında üretim yapıyor ve sizlere güvenli, sağlıklı ürünler sunuyoruz.
Femtar Gıda
Ürünlerin üretiminde en yüksek kalite standartlarını benimser ve bu standartları sürekli olarak iyileştirmeye çalışır.
Femtar Gıda sürdürülebilir tarım için çevre dostu uygulamaları benimser ve doğal kaynakları korumak için çalışır.
Topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden Femtar Gıda, sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alır.
FEMTAR GIDA
Femtar Gıda AŞ, 2020 yılında İstanbul merkezli olarak kurulmuş ve aynı yıl Adana’da şube açarak endüstriyel gıda, hububat ve yem sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. Kalite, dürüstlük ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle hareket ederek, yenilikçi ve güvenilir ürünler sunmayı amaçlıyoruz.
Doğadan Gelen Güven
Kalitenin ve Sağlığın Adresi
Öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşarak bize katkıda bulunabilirsiniz
Nişasta Bazlı Şekerler; şeker pancarı ve şeker kamışından üretilen şekerlerin (sakaroz) dışında, nişasta bazlı hammaddelerden (mısır,buğday, patates) çeşitli kimyasal yollarla üretilen genel olarak glikoz, izoglikoz, fruktoz ve türevlerinden oluşur.
Arpa taneleri ekmek yapımında, çorbalarda çeşitli yemeklerde, kahvaltılık tahıl karışımlarında, lapa olarak, kek, kurabiye ve içecek gibi alanlarda kullanılmaktadır.
Kristallendirilmiş sakkarozun suda çözünerek hidroliz yöntemiyle kısmen indirgenmesinden elde edilen ve invert şeker oranı kuru maddede ağırlıkça %50 den fazla olan sulu sakkaroz çözeltisine invert şeker şurubu denir.
Güneşe âşık ayçiçeği (Helianthus annuus) bir diğer adı ile günebakan, papatyagiller (Asteraceae) familyasından çekirdekleri ve yağı için yetiştirilen, düşük asitli, sarımtırak renkli sıvı yağı olan ve sarı büyük çiçekli bir tarım bitkisidir.
Kakao çekirdeklerinden üretilen kakao yağı, tamamen doğal bir yağ çeşididir. Katı bir halde satılsa da, kakao yağını eritmek oldukça kolay. Ayrıca sıvı olarak şişeler halinde satılanlara rastlamak da mümkün.
Buğday yalnızca ekmek ve makarna yapımında kullanılmamaktadır. Tahıllar, biyoyakıt ve çiftlik hayvanları ve evcil hayvanlar için hayvan yemi gibi sanayi ürünlerinin üretiminde de kullanılmaktadır.
Buğday kepeği, buğday tanelerinin dış kabuğu olan dış tabakadaki lifli kısmıdır. Buğdayın işlenmesi sırasında elde edilir ve genellikle un üretiminden sonra geriye kalan bir yan üründür.
Şeker veya sakkaroz çoğu bitkinin bünyesinde bulunur. Fakat bünyesinde ekonomik olarak şeker elde edilebilecek kadar şeker bulunduran iki bitki vardır: Şeker Kamışı ve şeker pancarı. Türkiye`de şekerin ana hammaddesi şeker pancarıdır. Kristal toz halinde satışı yapılmaktadır.
Mısırdan etanol üretim prosesi sonucu elde edilen küspeye DDGS (Distillers Dried Grain with Solubles) adı verilmektedir. DDGS, yüksek miktarda enerji ve protein içerir ve GOLD (Altın Sarısı) renginde olup, gayet hoş ve mayalanmış bir kokuya sahiptir.
Maltodekstrin maddesinin özelliği kısmi hidroliz yöntemiyle elde edilmesidir. Buğday, mısır, arpa gibi nişasta özelliği olan maddelerden elde edilen maltodekstrin, koyulaştırıcı özelliğe sahiptir. Tatsız ve kolay sindirilen bir yapıda olan bu madde, bir tür şekerdir.
Masarasyon suyu mısır işleme tesislerinde elde edilen ilk yan ürünü teşkil etmektedir.Mısır tohumlarının dağılmış kısımlarını içerir. Mısır işlemede mısırların temizlenmesinin ardından mısırın yumuşaması, nişasta ve protein bağlarının kırılması amacı ile 50°C’deki sıcak su ile 30 ila 40 saat boyunca uygulanan ıslatma işlemi sonucu oluşur.
Mısır nişastası, dünyada en çok tüketilen ve ülkemizde de en çok kullanım alanı olan nişasta çeşididir.
Blog
Doğal tarım, günümüzde giderek daha fazla önem kazanan bir konudur. Geleneksel tarımın sınırlamaları ve çevresel etkileri göz önüne alındığında, doğal tarımın çevresel, sağlık ve ekonomik faydaları da göz ardı edilemez.
30.05.2024
Sürdürülebilir tarım, gezegenimizin geleceği için önemli bir rol oynar. Geleneksel tarımın sınırlarını zorlayarak, çevresel faydaları artırır ve toplumsal ekonomik dengeleri destekler.
Tarım sektöründeki yenilikçi teknolojilerin gelecekteki rolünü ve sürdürülebilir tarımın önemini keşfedin. Yapay zeka, IoT ve diğer teknolojik gelişmelerin tarıma etkileri hakkında bilgi edinin.